Bethlen Gábor Általános Iskola és Újreál Gimnázium
Bethlen - Általános Iskola Bethlen - Gimnázium Bethlen - Keveháza utcai telephely Bethlen - Kincskereső tagiskola
Tanáraink
Közzétételi lista
Ökoiskola

Andromeda Travel

Vida Fitness


Iskolanyitogató

"A gyermekek olyanok, mint a tükör.

Ha szeretettel veszik őket körül,

ők is szeretetet sugároznak.

Ha azonban a szeretet hiányzik,

semmit sem tudnak visszaadni."

                          (Anthony de Mello)

 

Kezdődik az iskola
Iskolánk története 1888-ra nyúlik vissza, amikor a főváros létesített egy egyosztályos elemi iskolát. 1922-ben épült fel az új fiúiskola barakképülete, és 1954 tavaszán kezdődtek meg a jelenlegi iskola építési munkálatai, ahol 8 osztályos oktatás folyt. 1967-ben Budapesten elsők között indítottuk a zenei tagozatot. Jelenleg is az ELTE gyakorló iskolája vagyunk.
1991-ben indultak az első gimnáziumi osztályok.
 
Tanulóink a nálunk töltött 12 év alatt eljuthatnak az érettségiig.
 
1992-től a Környezetvédelmi Minisztérium programja alapján iskolánk Környezetvédelmi Oktatóközpont lett majd az Ökoiskola címet is elnyertük. 1993-ban a tanulói, szülői és tanári testület javaslatára felvettük a „Bethlen Gábor” Általános Iskola és Gimnázium nevet.
 
A Bethlen Gábor Általános Iskola és Gimnázium egységes intézmény: 12 évfolyamon zajlik az oktató-nevelő munka. Minden gyermekben felfedezzük a legkedvezőbb tulajdonságait és tehetségét, de szembenézünk esetleges részképesség-zavaraival is.
 
Megtaláljuk a differenciált képzés és az egyéni bánásmód leghatékonyabb útjait.
 
Iskolánkban a belső légkör, a tartalmas, együttes munka következtében jól érzi magát tanuló és tanár egyaránt. Diákjaink is alkotó részesei az iskolai életnek: ötleteik, feladataik, kérdéseik, írásaik, programjaik szervesen beépülnek a Bethlen mindennapjaiba.
Zenei osztály
Az 1. z. a  székhelyen: a Bartók Béla út 141. sz. épületben indul,a tanító: Molnár Andrea lesz. Az ún. „nagyfelmenő” szerint: 1-4. osztályig - az éneket kivéve - minden tárgyat tanít.
 
Szeretnénk egy olyan osztályt, ahol elfogadóak a tanítók és a gyerekek, ahol együttműködve dolgozunk. Mindennapjainkat énekléssel, zenéléssel színesítjük. Ebben az osztályban emelt szinten tanulhatsz ének-zenét. Itt megtalálhatod azt a tevékenységet, amiben Te vagy a legjobb! Várunk szeretettel!
„Mi lehet jobb annál,
Mint szeretni, amit csinálunk
és tudni, hogy annak értelme van?”
 (Graham Katherine)
 
Fontosnak tartjuk, hogy megkönnyítsük a gyermekek számára az „átmenetet” az óvodából az iskolába. Mozgásos játékokkal, mesével, dramatizálással, bábozással, énekléssel, zenéléssel és kézműves foglalkozásokkal szeretnénk elérni, hogy a komoly munka mellett mindenki jól érezze magát, szeressenek a gyerekek iskolába járni, tanulni. Minden évben alsós témahetet, projektet tartunk. Olvasni Meixner-módszerrel tanulnak a gyerekek.
A zenei osztály első 6 évfolyamán emelt szinten tanítjuk az ének-zenét. Negyedik osztályig heti 5 énekóra van, mely rendszeres karénekkel egészül ki a hatodik osztály végéig.
 
Idegen nyelvet órarendbe építve 4. osztálytól oktatunk, de szülő igény esetén már 1. osztálytól játékos nyelvi szakkörre járhatnak a gyerekek.
 
A délutáni foglalkozásokon - a tartalmas szórakozás mellett – sokoldalú személyiségfejlesztésre törekszünk. Segítünk leküzdeni az esetleges szorongást, teret adunk a fantáziának és a kreativitásnak. Itt az iskolában részt vehetnek a gyerekek játékos sportfoglalkozásokon is. Iskolánk ad otthont a MAFC Kosár-sulinak. Hetente kétszer kosárlabda és fociedzésekre járhatnak a sportolni vágyók.
 
Lehetőség nyílik erdei iskolába menni, ahol a gyerekek természetes környezetükben tanulmányozhatják a növények és állatok életét, sok időt tölthetnek a szabad levegőn és megismerhetik Magyarország egy-egy szép táját.
  
Szabad időnkben színházba, kiállításra, Állatkertbe megyünk, koncertekre járunk. Sokat kirándulunk, túrázunk. A szülőkkel is jó kapcsolatot alakítunk ki, mert igazán jó eredményt csak együtt dolgozva érhetünk el. Szabadidős programjainkba is bevonjuk őket. Közös kirándulásokat szervezünk, játszóházi délutánokat tartunk. Alapítványi bálunkra is szeretettel várunk minden szülőt. 

Tanulóink felügyeletét reggel 7 órától délutánig biztosítjuk. Napközis csoportjaink megőrzik az osztálykereteket, így a gyerekek a saját tantermükben maradnak.

 

Biológia Ének Fizika Földrajz
Kémia Matematika Történelem Irodalom
Angol Német Francia Informatika
Testnevelés Társadalomismeret

Elektronikus ellenőrzőkönyv

1. évfolyam 2. évfolyam 3. évfolyam 4. évfolyam
5. évfolyam 6. évfolyam 7. évfolyam 8. évfolyam
9. évfolyam 10. évfolyam 11. évfolyam 12. évfolyam

Ökoiskola

Felvételi információs központ

Iskolai étkezés

Nyílt órák

2016. november 14.    8:00 -10:00 óra között,

2017. január 16.          8:00 -10:00 óra között,

2017. március 6.         8:00 - 10:00 óra között.

Iskolanyitogató foglalkozások

Foglalkozások leendő elsősöknek:

2016. november 14.   16:00-17:00 óra között,

2017. január 16.         16:00-17:00 óra között,

2017. március 6.         16:00-17:00 óra között.

 

Minden érdeklődő leendő iskolást és szülőt szeretettel várunk!