Bethlen Gábor Általános Iskola és Újreál Gimnázium
Bethlen - Általános Iskola Bethlen - Gimnázium Bethlen - Keveháza utcai telephely Bethlen - Kincskereső tagiskola
Tanáraink
Közzétételi lista
Ökoiskola

Andromeda Travel

Vida Fitness


Tematikus szerda
Szerző: Bethlen Admin @ 2008. augusztus 22. - 0:18 :: 1537 megtekintés

Lezárult a 2007-08 –as tanév második félévében folyó Albert Schweitzer projekt.

A témahónap első harmadában tanítási órákon ismerkedtek meg a diákok Albert Schweitzer munkásságával és életfilozófiájával. A projekt középső részében karitatív és önkéntes szervezeteket hívtunk meg az iskolába.

A következő karitatív szervezetek tartottak bemutatkozó előadást:

  • Máltai Szeretetszolgálat
  • Magyar Vöröskereszt Ifjúsági szervezete
  • Árvácska Állatmenhely
  • Nyolc Boldogság szerzetes közösség kongói házának vezetője dr. Hardi Richárd munkásságáról előadást tartott Mag Zsuzsanna

A következő két hetes időszakban valósult meg a projekt fő célkitűzése. A diákok az általuk választott szervezetnél önkéntes munkát végeztek. Erre a Magyar Vöröskeresztnél és az Árvácska Állatmenhelynél kaptak lehetőséget. Szabó Noémi 10. osztályos diákunk összefoglalta tapasztalatait.

„Adj vért és ments meg három életet!”

Beszámoló

A Bethlen Gábor Általános Iskola és Újreál Gimnázium pedagógusa, Sík Margó tanárnő szervezésében lehetőséget kaptunk arra, hogy mint önkéntesek a Magyar Vöröskereszt segítő munkájában – véradás - részt vehessünk. Erre az eseményre 2008. május 31-én a Hajógyári-szigeten került sor.

Évfolyamtársaimmal – Maurer Szandra, Tatár Violetta - szombaton reggel találkoztunk, a Filatorigátnál. Ide jött elénk a Vöröskereszttől néhány fiatal, akik már korábban is részt vettek hasonló rendezvényeken. Ők kalauzoltak bennünket a szigetre. Mindhárman nagyon izgatottak és kíváncsiak voltunk, vajon milyen lesz, mit kell csinálnunk, jól csináljuk-e, egyáltalán mi lesz a feladatunk. Ez hamarosan kiderült: szórólapokat kellett osztanunk az ott lévő embereknek, akik a T-com gyerekszigetre ellátogattak. A szórólap osztása mellett az is feladatunk volt, hogy kedvesen rábeszéljük őket, hogy adjanak vért. Kellemes feladatunk volt az is, hogy a vért adó apukák, anyukák izgő-mozgó csemetéire vigyázhattunk. Nagyon aranyosak voltak ezek a kis gyermekek. Részükre arcfestés is volt, de ezt nagy bánatunkra mi nem csinálhattuk, mert mint az Ifjú Vöröskeresztesek elmondták, ehhez egy tanfolyamot el kellene végeznünk. Természetesen ezt mindannyian szívesen vállaljuk. Azért azt megjegyzem, hogy az osztálytársam engem a rendezvény után kifestett és a munkája igen jól sikerült, tehát alkalmasak lennénk a feladatra. Úgy gondoljuk mind a hárman, hogy nagyon szépen és eredményesen telt el ez a nap, hiszen, ha csak néhány embert sikerült meggyőznünk arról, hogy milyen nagy szükség van a véradásra, ha már csak néhány véradóval több van, már komoly segítséget nyújthattunk a rászorulóknak.

Késő délután fáradtan, de vidáman indultunk haza és elmondhattuk otthon azt, milyen jó volt, hogy segíthettünk.

készítette: Szabó Noémi
 

Projekt faliújság

A diákok a projekt alatt folyamatosan vezettek „témafüzeteket” és lezárásként portfóliókat készítettek. Ezekből készítünk a faliújságra képes beszámolót a nyári szünet alatt. Ezzel zárjuk le az Albert Schweitzer projektet, hogy ősszel indulhasson a következő.

Gál Ildikó
Hargitai Annamária
Nagy Gabriella
Nagy Zsuzsa
Rónai Cecília
Szerencsi Nóra
Sik Margó
Török Csaba
Biológia Ének Fizika Földrajz
Kémia Matematika Történelem Irodalom
Angol Német Francia Informatika
Testnevelés Társadalomismeret

Elektronikus ellenőrzőkönyv

1. évfolyam 2. évfolyam 3. évfolyam 4. évfolyam
5. évfolyam 6. évfolyam 7. évfolyam 8. évfolyam
9. évfolyam 10. évfolyam 11. évfolyam 12. évfolyam

Ökoiskola

Felvételi információs központ

Iskolai étkezés