Bethlen Gábor
Általános Iskola és Gimnázium
Montessori Tagiskola Kincskereső Tagiskola

COVID biztonsági intézkedések

2020. augusztus 31.
A feladat, hogy mindenki óvja saját maga és környezete egészséget. Mi ennek rendeltük alá szabályozásunkat.

A járványügyi helyzetre tekintettel, átgondoltuk az iskola mindennapi életét, új eljárásrendet alakítottunk ki.

A legfontosabbak:

  1. Az iskola területére csak egészséges tanuló, tanár léphet be. A szülők az iskola kapujáig kísérhetik gyermeküket (kivétel az 1. évfolyam), és itt fogadhatják őket a tanítási idő végén. Amennyiben a szülői ügyintézés, megbeszélés személyes jelenlétet igényel, a titkárságon előre egyeztetett időben, arcmaszkban léphetnek az iskola területére. A belépők testhőmérsékletét minden esetben megmérjük.
  2. Az iskolakezdéshez minden családtól kérjük, hogy töltsék ki az e-mailben kiküldött egészségügyi adatlapot.
  3. Amennyiben a tanulónál betegség jelei mutatkoznak, egy arra kijelölt helyen elkülönítjük, a szüleit azonnal értesítjük, kérve a tanuló mihamarabbi elvitelét. A gyógyulást orvosi papírral kérjük igazolni.
  4. Az épületben több mód is van a belépéskor való azonnali fertőtlenítésre: az ajtókban, illetve az osztályokban kihelyezett fertőtlenítők, érzékeny bőrűek számára az azonnali szappanos kézmosás. Ezt elengedhetetlennek tartjuk, folyamatosan ellenőrizzük.
  5. A felesleges találkozások elkerülése végett a folyosók használatát részletesen szabályoztuk, meghatároztuk, melyik mosdót melyik tanulócsoport használhatja.
  6. Elengedhetetlen, hogy tanulóinknál legyen arcmaszk, amelyet az iskolába belépéskor és a folyosókon is kötelező viselni. Ennek ellenőrzésére különös figyelmet fordítunk.
  7. Az intézmény biztosítja a folyamatos szellőztetést, a tanulóknak minél többszöri szabad levegőn való tartózkodását.
  8. Az iskolai tízórai, uzsonna esetleges tárolása csak saját, zárt dobozban lehetséges, ugyanez vonatkozik az otthonról behozott élelmiszerekre is. Kérjük, gondoskodjanak a gyermek számára saját evőeszközről.
  9. Nagy gondot fordítunk a folyamatos fertőtlenítésre: a kilincsek, mosdók óránkénti, a padok, iskolai taneszközök naponta fertőtlenítővel történő lemosására.

Ezek betartása közös ügyünk, vigyázzunk magunkra, egymásra!

Letölthető dokumentumok